Finikor_logo

Brilliant


Testivoittaja 2 vuoden takuulla

Finikor Brilliant maalipinnan takuuhoitomenetelmä antaa autollesi syvän kiillon vähintään kahdeksi vuodeksi. Käsittelyn jälkeen autosi kiiltää kuin uutena. TM testivoittaja 8/08.

Auringonvalo, UV säteily, suola, kostea ilma sekä lumi ja jää saavat auton maalipinnan kulumaan jo 3-4 vuodessa. Finikorin tehokkaalla maalipinnan takuukäsittelyllä saat autostasi kiiltävän ja helposti pestävän vuosiksi eteenpäin.

 Finikor Brilliant maalipinnan suojaus muodostaa auton maalipinnalle likaa hylkivän kalvon, mikä tekee autostasi helposti pestävän.

Vaikka auton peseminen helpottuu, mikään aine ei pidä autoa täysin puhtaana. Finikor Brilliant käsitelty auton maalipinta kestää konepesua (suositellaan harjatontapesua) ja normaaleja liuotin-alkaalipesuaineita. Normaali käsinpesu pitää autosi pinnan kunnossa kuitenkin pidempään.

Tekniikan MaailmaTekniikan maailma -lehden vertailun voittaja 8/08

Finikor Brilliant säilytti kiiltonsa muita paremmin koko mittausjakson ajan, joten se ansaitsi parhaan arvosanan kiillon säilymisestä.

Mihin Finikor Brilliantin teho perustuu?

Finikor Brilliant maalipinnan suoja on kokonaan uudenlainen verrattuna muihin menetelmiin, se ei ole vaha eikä kiillotusaine eikä se sisällä silikonia. Se korvaa kaikki muut maalipinnan hoidot. Perinteisten autovahojen antama suoja on lyhytikäinen. Tämä johtuu paljolti siitä, että ne kaikki ovat vesipohjaisia, sisältäen vettä n. 20-60%. Vesipohjaisten autovahojen jättämä suojakalvo jäätyy ja halkeilee pakkasessa, lämpimässä sen kalvo kuivuu ja kesii. Tästä johtuen suojakalvo "katoaa" ilman että autonomistaja voi tehdä asialle mitään. Lisäksi useiden vahojen sisältämä silikoni aiheuttaa paikkamaalaukselle vaikeuksia.

Finikor Brilliant menetelmän raaka-aineiden osalta on lähdetty aivan eri tavalla hakemaan pysyvämpää lopputulosta. Koko käsittely on sarja raaka-aineita, joiden tehtävänä on täydentää toisiaan. Finikor maalipinnan suojaus on eri asia kuin vahaus ja kiillotus.

Suojele autosi ajoissa!

Liian huonoon kuntoon mennyttä maalipintaa ei edes Brilliant käsittely voi saada uuden veroiseksi, siksi kannattaakin suojaaminen aloittaa tarpeeksi ajoissa. Näin maalipinta saadaan pysymään loistavan kiiltävänä. Ja mikä parasta: puhtaana pitäminen ja pesu helpottuvat ratkaisevasti.

Tietoa auton maalipinnasta

Uuden auton maalipinta on erittäin huokoinen ja maalien valimistamisessa käytetään suurehkoja määriä ohentimia jotta maali olisi ruiskutettavaa ja helposti leviävä. Maaleissa on myös ns. kiihdyttimiä jotka nopeuttavat maalikalvon lopullista muodostumista. Kuitenkin näiden aineiden on haihduttava pois maalista ennen kuin lopullinen maalipinta muodostuu.

Kiihdyttimien ja ohentimien poistumista nopeutetaan lämpöuuneissa autotehtaalla. Aineet poistuvat aina maalikerroksen läpi ulkopinnalle ja poistuessaan ne jättävät aina käytävän joka ei kokonaan enää sulkeudu, eli avoimen huokosen. Näin muodostunut avoin huokonen on ongelman ydin maalipinnan kestävyydessä.

Maalipinta tuhoutuu pahan näköiseksi kun huokoset täyttyvät mitä erilaisimmilla happo- ja ympäristömyrkyillä, jotka tuhoavat maalipintoja.

Maalin värit ovat rakenteeltaan myös hyvin erilaisia. Mitä tiiviimpi väri, sitä helppo hoitoisempi se on.

Millainen väri sitten on tiivis, eli pienimolekyylinen? Mitä paremmin väri heijastaa takaisin valoa, sitä pienimolekyylisempi se on. Esimerkiksi musta väri joka ei heijasta takaisin juuri mitään, on harva, pehmeä ja ns. suurimolekyylinen, joten sen kiillon säilyminen on työn ja tiedon takana.

Monivaiheinen ja vaativa työsarja

Finikor Brilliant käsittely sisältää seuraavat työvaiheet:

  1. Pesemme auton käsin perusteellisesti.
  2. Poistamme maalipinnoilta asfaltin ja nastojen metallijäämät, hiusnaarmut, sekä mahdolliset hapettumat. Tarvittaessa hapettuneet osat maalipinnasta poistetaan koneellisesti.
  3. Puhdistamme kemiallisesti maalipinnan huokoset kiillotus ja muista jäämistä. Täytämme maalin huokoset Brilliant ykkösellä.
  4. Kiillotamme mahdollisen ylimääräkemikaalin pois maalipinnoilta. Levitämme maalipinnalle Brilliant Kakkosen eli varsinaisen lukituskemikaalin lukitsemaan aikaisemmin levitetyn Brilliant ykkösen maalin huokosiin. Tästä syntyy maalille mekaaninen suoja ja kestävä kiilto.
  5. Annetaan suoja-aineen kuivua ja kiinnittyä Brilliant Ykköseen. Tällä aikaa puhdistamme auton ikkunoiden sisäpinnat ja ovien välit. Imuroimme auton sisältä, puhdistamme kojelaudan muovipinnat sekä auton maalipinnoilla olevat maalaamattomat muovilistat ja puskurit. Muovit käsitellään puhdistavalla ja hoitavalla muovien hoitoaineella. Alumiinivanteista poistetaan jarrujen pölyjäämät.
  6. Suoritamme kiillon viimeistelyn käsityönä. Näin auto saa syvän ja loistavan kiillon.
  7. Todisteeksi Brilliant maalipinnan käsittelystä autoon kiinnitetään ikkunatarra ja täytetään todistus, jossa on lisätietoa maalipinnan jatkohoidosta.

 

Finikor Brilliant ja autosi kiiltää kuin uutena.

Isäntäkategoria: Palvelut

Ruosteenesto Sauli Nahkalalla on vuosien kokemus ruosteenestosuojauksista sekä maalipinnan käsittelyistä eri-ikäisille autoille. Voit tutustua lähemmin toimintaamme ruosteenesto tai maalipinnankäsittely kuvagallerioissa.

Ruosteenesto   Maalipinnan käsittely  
finikor-ruoste-expertti

 

Rajaniementie 45 

84460 Ylivieska

Avoinna arkisin: 7:30 - 16:30

Puh. (044) 021 5588

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Varaa aika puhelimitse tai verkkoajanvarauksen kautta. Voit pyytää myös tarjouksen autosi maalipinnan- tai ruosteenestokäsittelystä.

Verkkoajanvaraus

Tarjoukset
Katso viimeisimmät tarjoukset ja hyödynnä edut varatessasi palvelua. 

Lue Lisää...

Uuden auton suojaus ja hoito

Uuden auton ostaminen on investointi, joka kannattaa turvata. Auton kori ja ulkopinta huononevat nopeasti, mikäli niitä ei suojata ajoissa.

Lue Lisää...

Auton jatkuva suojaus ja hoito

Auton säännöllinen hoito on edellytys sille, että auto kestää ja säilyy hyvännäköisenä pitkään. Hyvännäköisellä ja kuntoisella autolla on myös nautinto ajaa.

Lue Lisää...